DONATIPRO METRAJ 1.0, POZ BALONU HIZLI ÖZELLİKLER PENCERESİ

Merhaba sevgili okurlar,

DonatıPro metraj modülü yakında kullanımınıza sunulacak. Metraj modülünde yaklaşımımız akıllı poz etiketi üzerine oldu. Akıllı poz etiketleri sayesinde metraj çok daha hızlı ve kusursuz olabilecek.

Akıllı poz etiketi özel tanımlanmış bir AutoCAD nesnesi olduğundan, kullanıcı çizime eklediği poz etiketlerine ait özellikleri bir dokunuşta doldurabilecek.
Bu güne dek kullandığımız metraj yardımcılarındaki poz etiketleri, üzerinde nitelikler (ATTRIBUTE) tanımlanmış AutoCAD bloklarıydı. Dolayısıyla bu nitelikleri düzenlemek için ATTEDIT komutu ya da nesnenin üzerine çift tıklayarak değiştirmek mevcut alışkanlığımız.

Taliasoft'un geliştirdiği akıllı poz etiketlerinde ise nesneye dokunduğunuzda açılan QUICK PROPERTIES (hızlı özellikler) penceresi sayesinde poz etiketine ait tüm değişkenleri düzenlemeniz mümkün.


AutoCAD'e aşina olanların hemen anlayacağı gibi bu sayede çoklu seçim yapıp içinde seçimi filtrelemek, örneğin çapı 22 olan tüm pozları seçmek çok basit. Yapmamız gereken tek şey QUICK PROPERTIES penceremizi otomatik açılır duruma getirmek ve kendimize göre özelleştirmek.

Bu bölümden sonra anlatacaklarım, DonatıPro'nun başka modüllerini kullanan kullanıcılarımız için de geçerlidir. Akıllı donatı nesnesi için de aşağıdaki QP özelliği ayarlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Quick Properties penceresini poz etiketine dokunduğumuz anda açılmasını sağlamak için:
CTRL + SHIFT + P
tuş kombinasyonunu kullanmamız yeterli. Şimdi sıra QP penceresinde sürekli çıkmasını istediğimiz özellikleri nasıl ayarlayacağımıza bakalım.


QP penceresinin sağ üstündeki küçük oka basarak açılan menüden "Custimize..." seçeneğini kullandığınızda aşağıdaki şekilde göreceğiniz büyük pencere açılır.


Bu pencerenin sağ tarafında QP penceresinde görmek istediğiniz özellikleri ekleyip çıkartabilirsiniz.

Hepinize kolay gelsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!