AKILLI DONATI NESNESİNİ NORMAL AUTOCAD NESNESİNE ÇEVİRMEK

Sevgili kullanıcılar,

DonatıPro yazılımının en belirleyici özelliği akıllı donatı nesnesidir. Akıllı donatı, sizin detay projelerini çizerken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özellikleri üzerinde barındıran özel tanımlanmış AutoCAD objesidir. Akıllı donatı sayesinde betonarme donatı detay projesi çizerken, en çok el oyalayan revizyon ve metraj işlerinin getirdiği yükten tamamen kurtulabilirsiniz.
Akıllı donatı nesnesinin size sağladığı bu avantajın yanında, özel tanımlanmış bir AutoCAD objesi olması nedeniyle, oluşturulmuş projelerin paylaşımında aşağıdaki sebeplerden dolayı bir takım talepler oluşmaktadır:

  1. Akıllı donatı nesnesini müşterinize vermek istememeniz.
  2. Akıllı donatı nesnesinin AutoCAD LT ya da muadili başka yazılımlarda görüntülenememesi.
  3. Tüm paftaları bir araya getirirken pozların sorun çıkartmaması.
Sebebi her ne olursa olsun, akıllı donatıyı sıradan AutoCAD nesnelerine çevirmek isteyeceğiniz durumlar olabilir. Bu durumlar için en son güncellememizde akıllı donatıları patlatılabilir hale getirdik.

Şekil.1 TALREBAR nesnelerini seçmek

Projenizi tamamladıktan sonra, patlatarak paylaşmak için bir yedeğini almanızı öneririz. Daha sonra çizimdeki tüm nesneleri seçerek, "Properties" penceresinden "TALREBAR" nesnesini süzün. Böylece çizimdeki tüm akıllı donatıları seçmiş olacaksınız. Artık bildiğiniz AutoCAD EXPLODE komutunu kullanarak tüm akıllı donatı nesnelerini AutoCAD objelerine çevirebilirsiniz.

Şekil.2 Artık akıllı donatı değil!

Akıllı donatıları elbette tek tek de patlatabilirsiniz. Hepinize iyi bir hafta dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

Donatıpro 7 Çıktı!