DONATIPTO LİSANS SUNUCUSU

Sevgili kullanıcılarımız,

DonatıPro'nun lisanslama yapısında önemli değişiklikler yaptık. Bu makalemizde yeni lisans sunucusu modülümüzün nasıl çalıştığını inceleyeceğiz.

Siz kullanıcılarımızın çoğunun sunucu temelli bir donanım alt yapısı ile çalıştığınızı ve İnternet çıkışlarında gerekli güvenlik duvarı ayarları ile çalıştığınızı belirledik.


Kullanıcılarımız özellikle çizim için kullandıkları yazılımların İnternet ile veri iletişiminde bulunmasını istemediklerini, proje verilerinin çok değerli olduğunu bize ilettiler.

DonatıPro'nun halen kullandığınız lisans sistemi, İnternet üzerinden Taliasoft FTP sunucusuna bağlanarak sistemdeki donanım kilidinizin seri numarası ile lisans dosyanızı eşleştiriyor. Bu sayede sahip olduğunuz lisansları donanım kilidinize yüklüyor ve belli aralıklarla bu işlemi tekrarlıyor. DonatıPro bir AutoCAD uygulaması olduğundan, İnternet'e bağlanma işlemlerini AutoCAD içinden yapıyor.

Kullanıcılarımız gerek yukarıda bahsettiğimiz nedenler gerekse ofis organizasyonları nedeni ile bizden bir lisans sunucusu istediler. Bu istekleri karşılamak amacıyla lisans sunucusu modülünü geliştirdik.

Şekil.1

DonatıPro lisans sunucusu Şekil.1'deki şemada izah edildiği Taliasoft FTP sunucusunda barındırılan lisans dosyaları ile kullanıcılar arasında bir katman gibi çalışır.

Şekil.2

Sunucuyu çalıştırdığınızda FTP sunucusuna bağlanarak kendi üzerindeki MASTER KEY için tanımlanmış lisans dosyasını indirir ve sizin ofisiniz için tanımlanmış kullanıcı lisans dosyalarını yüklü olduğu klasör altındaki bir dizin içine oluşturur. DonatıPro kullanıcıları da, programı çalıştırdıklarında otomatik olarak lisans sunucusunun paylaşılan klasörüne bağlanarak lisanslarını alırlar.

Bilmeniz Gerekenler


  • Lisans sunucu bir master key (HASP donanım kilidi) ile çalışır. Bu anahtarı ayrıca satın almanız gerekir.
  • Lisans sunucusunun kurulu olduğu makinenin İnternet bağlantısına sahip olması gerekir.
  • İnternet bağlantı kopukluklarında 1 hafta süre tanır.
  • Lisans sunucusu kendi altında bir paylaşılan klasör yaratır. Bu klasörün tüm kullancılara paylaştırılması gereklidir.
  • Kullanıcıların lisansları, lisans sunucusuna yaptıkları en son başarılı bağlantıdan itibaren 1 hafta kalıcıdır.
  • Lisans sunucusu İnternet'ten sadece okuma yapar, bilgi göndermez.
  • Kullancıların İnternet'e bağlı olma zorunluluğu yoktur.
  • Herhangi bir kilit, çalındığı ya da kaybolduğu taktirde lisansı kalıcı olarak iptal edilebilir.
Şimdilik bu kadar. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!