DONATIPRO ÇİZİM STİLİ ŞABLONU YENİLENDİ (V.201507)

DonatıPro'nun çok yakında yayımlayacağımız 201507 güncellemesi ile birlikte çizim stili şablon sistemi de köklü değişiklikler içeriyor. Şablon dosyasının daha rahat özelleştirilebilmesi ve profesyonel ihtiyaçlara yanıt verebilmesi için bu değişiklik zorunluydu. Bu değişiklikle birlikte programın gelişmesi yönünde bazı kısıtlardan kurtulmuş, profesyonel yeni olanaklara kavuşmuş ve daha kolay özelleştirilebilir bir yapıya kavuşmuş olacağız.



201507 Şablon Dosyasında Neler Yeni?

  • Sadece DWG dosyası kullanılıyor. TXT tanım dosyası ortadan kaldırılarak özelleştirme işlemleri kolaylaşıyor.
  • Katman açıklamaları sayesinde hangi katmanın ne işe yaradığı kolayca anlaşılabiliyor.
  • Şablon dosyası konumu ağda herhangi bir yer olabiliyor. Böylece ortak çalışmalarda şablon dosyası karışıklığı ortadan kalkıyor.
  • Ölçü ve yazı stili isimleri sabitlendi. Artık ismini değiştirmemek kaydıyla ölçü ve yazı tiplerini isteğinize göre özelleştirebilirsiniz.

Yeni Katman Tablosu

 

Katman kontrolünü açtığınızda, katman ismi ve açıklaması göreceksiniz. Önceki sürümlerden bu yana sarı ile işaretlenmiş katmanlar eklendi ve bazıları da çıkartıldı. Katman isimlerine açıklamalar da eklendi.

Katman tablosunun "Description" sütununda yer alan açıklamalar 01'den 26'ya kadar numaralandırılmıştır. Bu numaralar ismi ne olursa olsun gerekli katmanı yakalamak için mecburi alandır.

Şablon dosyasının yeni halini tüm detayları ile inceleyebilmeniz için hazırladığımız e-kitabı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.


Kolay gelsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!