Donatıpro Kiriş Ekranında Aks Tanımlarını Kopyalamak

Merhaba,

Donatıpro kiriş modülünde aks ve kiriş tanımlarını Excel yoluyla yapanlar, aks ve kiriş tanımlarını Excel'in özelliklerini kullanarak kolayca yapabiliyorlar. Ancak kullanıcılarımızın önemli bir kısmı da kirişle ilgili tanımları Donatıpro'nun modern kullanıcı arayüzlerini kullanarak yapmayı tercih ediyorlar. Donatıpro'nun kiriş arayüzünü tercih eden kullanıcılarımız için de aks ve kiriş tanımlarını kopyalama imkanı mevcut. Üst üste iki yazı yayımlayarak Donatıpro arayüzünden aks ve kiriş tanımlarını nasıl kopyalayabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.



Donatıpro kiriş arayüzünü kullanarak bir hattı oluşturan aks ve ona dikey kesen aksları tanımladığınızda program bu tanımları içeren aşağıdaki tabloyu oluşturur.


Birbirinin aynı olan aks gruplarını tekrar tekrar girmemek ya da araya bir aks grubu sokmak için Donatıpro kiriş arayüzünde kolay bir araç mevcuttur.


Aksların bulunduğu sekmedeyken menüden "Akslar / Hattı Kopyala" komutunu kullanabilirsiniz. Komutun kullanımı oldukça basittir:


Tek yapmanız gereken kopyalamak istediğiniz hat seçiliyken, "Hattı Kopyala" komutunu kullanıp, kopyalanmış hat(ların) arasına "," işareti koyarak isimlerini yazmaktır. Eğer tek bir kopyalama yapacaksanız virgül işaretine gerek yoktur.


Örnekte C' ve C'' kopyalarını oluşturduk. Listede artık bu hatlar da gözüküyor. Bu işlem kullanıcın elini rahatlatacaktır.

Aks kopyalama işleminde ekelen hatların o hatta dik olan akslara bir dinamik düzenleme yapmayacağını ve varsa o hattaki kiriş tanımlarını kopyalamayacağını haturlatalım. Bu komut hiç kiriş tanımlı değilse kullanılması daha iyidir. Yarın kiriş kopyalama...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!