Donatıpro Kiriş Ekranında Kiriş Tanımlarını Kopyalamak

Teknik tessam olan çoğu kullanıcımız, çizimini yaptığı kiriş gruplarının benzeri olursa kopyalama yöntemiyle çoğaltmayı tercih ediyor. AutoCAD'in COPY CLIPBOARD özelliğini kullanarak tüm kirişin çizimini seçip "Copy With Base Point" ile kopyaladığınızda sonuç gayet başarılı. Ancak bu yöntem ile kopyaladığınız yeni grupta kiriş isimlerini ve bir takım başka özellikleri tek tek elle değiştirmeniz gerekiyor. Bu konuyu sizler için biraz daha basit hale getirebilmek için 201607 güncellememizde kiriş hattını olduğu gibi kopyalayabilmenize olanak tanıyan yeni özellik ekledik.




Donatıpro kiriş ekranında "Kirişler" sekmesine gittiğinizde önce kopyalamak istediğiniz kiriş hattını seçin. Daha sonra menüden "Kirişler / Hattı Kopyala" komutunu kullanın.


Burada kiriş grubunun üzerinde bulunduğu aksın kopyalanacağı yeni adını yazmanız gerekiyor.


Bizim örneğimizde "C" hattındaki kirişler "C'" olarak kopyalanacak. İşiniz bitince "Kopyala" tuşuna basınız."


Gördüğünüz gibi o hattaki tüm kirişler ismi de değiştirilerek kopyalandı Dilerseniz kiriş isimlerini tablodan değiştirmekte özgürsünüz.


Bu komutu kullandığınızda göreceksiniz ki sadece kiriş tanımları değil, otomatik olarak aks tanımları da kopyalanmış olacaktır.

Biz sizlerin verimli çalışmasına katkıda bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda talepleriniz olursa lütfen istek sayfamıza yazınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!