Donatıpro 201610 Güncellemesi Hazır! Donatıpro 5 Çalışmaları Başladı...

Merhaba değerli kullanıcılarımız,

Donatıpro 4'ün son güncellemesi hazır. Donatıpro lisanslarını 4'e güncelleyenler bu sene resmi olarak yayımlanmış tam 10 güncelleme edindiler. 10. Güncellememiz doğal olarak bu güne kadar yayımlanmış en güçlü ven en işlevsel Donatıpro 4 versiyonu olacak.


Yeni güncellememizde ilk olarak gözünüze oval poz etiketleri çarpacak. 3 ve 4 haneli poz numaraları için tasarlanmış bu poz balonu, daha önce kullanılmamış çok şık ve ayrıcalıklı bir poz etiketine sahip olmanızı sağlıyor.


Neler Yeni?


Bu sürümde yenilikler başlıklar halinde şöyle:

  • STA4CAD etiketinden okuyarak poz düzenleme
  • Yeni "Proje Ayarları" penceresi
  • Yeni "Demir Boyları" listesi
  • Yeni, şık poz balonu
  • Performans artırımları ve hata düzeltmeleri

STA4CAD Etiketinden Değer Okuyarak Poz Düzenleme



Donatıpro'ya yeni eklenen DP_STA2DNT komutu ile STA4CAd ile üretilmiş çizimlerin poz etiketi okunarak değerler Donatıpro poz etiketlerine otomatik olarak doldurulabiliyor.

Yeni Proje Ayarları Penceresi


Önceden bir makale ile duyurduğumuz "Ayarlar Penceresi"'indeki değişiklikler Donatıpro 4'ün kullanımını kolaylaştırmak, yeni kolon ve diğer modüller için ortak kullanım alanı yaratmak ve aynı zamanda Donatıpro 5 için gereken düzenlemeleri amaçlıyor.


Yeni ayar penceresinde kiriş ile ilgili ayarların tek bir sekmeye toplandığını,  sekmelerin tüm mevcut ve bundan sonra gelecek Donatıpro modüllerine göre organize edildiğini göreceksiniz.

Yeni Demir Boyları Listesi


Donatıpro ayarlar penceresindeki "Genel" sekmesine gittiğinizde demirler için sabit değer listesinin yenilendiğini göreceksiniz.


Bu liste daha önce tam işlevsel olarak çalışmıyordu. Artık Donatıpro, sizin de değerler ekleyip çıkartarak düzenleyebileceğiniz bu listeye uygun olarak çalışacak. Yani demir boylarını oluştururken bu listedeki değerlere dikkat edecek.

Performans Artırımları ve Hata Düzeltmeleri


Güncellemede yapılan diğer işler, her zaman olduğu gibi performans artırımları ve bildirilen hataların giderilmesi. Güncellemeyi indirmek ve nasıl yükleneceğini incelemek için:


ziyaret edebilirsiniz.

Değerli kullanıcılarımız, Donatıpro 4 için bundan başka bir güncelleme çıkmayacaktır. Yazılım ekibimiz Ocak 2017 sonuna kadar sürecek 4 aylık yeni sürüm çalışmalarına başladı. Yeni sürümün en önemli parçası "Kolon" modülü ve elbette "Kiriş" modülüne eklenecek olan çok önemli geliştirmeler olacak.

Sizlere en iyisini sunmak için çok sıkı çalışıyoruz. Tüm kullanıcılarımıza iyi bir hafta dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!