Aks Etiketini Özelleştirmek

Kullanıcılarımızın çoğu Donatıpro™'nun oluşturduğu detay resmini en küçük ayrıntısına kadar özelleştirmek istiyor. Bu isteğin her proje ofisinin prestiji ve firma kimliği açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Donatıpro™'yu her detayını özelleştirebileceğiniz hşekilde geliştiriyoruz. Bu dokümanımızda aks etiketinin nasıl özelleştirileceğini detaylı bir şekilde anlatacağız.




Şekli incelediğimizde aks balonu ve etiketinin aynı renkte olduğunu göreceksiniz. Aks etiketleri bu rengi stil dosyasının içindeki T-AKS-ETK katmanından alır. Yani hem aks balonu hem de aks balonunun içindeki etiket aynı katmanda yaratılır. Eğer aks balonu ile etiketini ayrı renklerde istiyorsanız ufacık bir işçilik var. Bu iki türlü yapılabilir:
  • Çizimden bittikten sonra
  • Stil dosyasının içinde

1) Çizim bittikten sonra aks etiketini değiştirmek



Önce çizime aks etiketini yerleştirin ya da mevcut aks balonlarından birinin üzerine sağ tuşla tıklayarak "Block Editor"e girin.



Bloğu oluşturan bir balon, bir de nitelik (ATTRIBUTE) göreceksiniz. Her ikisi de "0" katmanında ve "Bylayer" rengindedir. Bunlardan hangisinin rengini değiştirmek istiyorsanız onu seçerek özelliklerden renk belirleyin.



Biz etiket yazısını yeşil yaptık. Blok düzenleyiciden çıkınca aks etiketlerinizin rengini değişmemiş görebilirsiniz.



Bunu halletmek çok basittir. ATTSYNC komutunu kullanın.



"Select" seçeneği ile herhangi bir aks etiketini seçin.



Bütün aks etiketlerinin düzeldiğini göreceksiniz.

2) Stil dosyasında aks etiketini değiştirmek

Eğer aks etiketinizin bundan sonra yapacağınız her çizimde istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız yukarıdaki adımları (ATTSYNC hamlesine gerek yok) stil dosyanızın içinde yapmanız yeterli olacaktır.

İlgili yazılar


Umarım makale yararlı olmuştur. Kolaylıklar dileriz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAYOUT KULLANARAK KİRİŞ PAFTASI HAZIRLAMAK ve ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMAK

DONATIPRO KÜTÜPHANESİNİ KULLANARAK C# İLE KENDİ DONATI ÇİZİM YAZILIMINIZI OLUŞTURUN!